«Книги – найкращі друзі. До них можна звертатися в усі важкі хвилини життя. Вони ніколи не зрадять» А. Доде

Читання – це процес, який розпочинається від вибору книги у книгарні до сенсорних відчуттів, коли діти книжку "зважують" своїми долоньками, перевіряють обкладинки і сторінки на дотик, дослухаються до шелестіння.

"Під час заняття творчістю дитина розкривається, а герої улюблених книжок стають для неї помічниками у подоланні проблем з реального життя.
Коли ваш син чи донька вперше посварились з другом, то їм складно зрозуміти свої почуття і поділитись ними. Тоді дитина може знайти схожу ситуацію у знайомій книжці і прийти з цим до вас.
Або, навпаки, батьки бачать, що дитина переживає складний період і можуть проговорити це на прикладі улюблених книжних героїв: як би ті вчинили у таких обставинах", – пояснює арт-терапевтка Наталя Мрака.

Як бачимо, книжка тако ... Читати далі »

Переглядів: 74 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-15

Друзі, одним із завдань Тижня 3 - Мистецтво емоцій Хеппі Челенджу від Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів було створити арт-проєкт, покликаний надихнути людей висловлювати свої емоції та не тримати їх в собі, або бути уважнішими до емоцій інших.

Ми створили відеоролик, в якому показали різноманітний світ емоцій та почуттів: почуття любові людини до Батьківщини, матері до дитини, почуття радості від здійснення необхідної для інших людей і одночасно важкої роботи та ін, а також переглянувши даний арт-проєкт, ви зможете зрозуміти, які ж емоції викликає в дитини той чи інший вірш, адже здавна відомо, що поезія гармонізу ... Читати далі »

Переглядів: 67 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-15