11:46 AM
Книготерапія
«Книги – найкращі друзі. До них можна звертатися в усі важкі хвилини життя. Вони ніколи не зрадять» А. Доде

Читання – це процес, який розпочинається від вибору книги у книгарні до сенсорних відчуттів, коли діти книжку "зважують" своїми долоньками, перевіряють обкладинки і сторінки на дотик, дослухаються до шелестіння.

"Під час заняття творчістю дитина розкривається, а герої улюблених книжок стають для неї помічниками у подоланні проблем з реального життя.
Коли ваш син чи донька вперше посварились з другом, то їм складно зрозуміти свої почуття і поділитись ними. Тоді дитина може знайти схожу ситуацію у знайомій книжці і прийти з цим до вас.
Або, навпаки, батьки бачать, що дитина переживає складний період і можуть проговорити це на прикладі улюблених книжних героїв: як би ті вчинили у таких обставинах", – пояснює арт-терапевтка Наталя Мрака.

Як бачимо, книжка також стає провідником для почуттів, про які дитина не в змозі говорити так, як це вміють дорослі. З огляду на корисність книготерапії, ми запропонували учням ЗОШ І-ІІІ ст. с.Липини принести до школи свої улюблені книги та розповісти, чому вони їм подобаються та чим надихають.

На щасливі обличчя дітлахів з книжечками можете поглянути на наших світлинах.

#HealthySchools#Тиждень3#Тиждень3_Мистецтво_емоцій

 

                 Piccy.info - Free Image Hosting

Переглядів: 75 | Додав: lypynyzosh | Рейтинг: 0.0/0