Для створення в класі позитивного емоційного заряду варто використовувати арт-терапевтичні техніки у роботі з дітьми, чим активно користуються класні керівники 2-А та 2-Б класів.

В 2-А класі для створення комфортного середовища було використано віршовані та музичні фізкультхвилинки, а для підтримки атмосфери емоційної теплоти, доброзичливості, радості - спільна участь у художній діяльності по створенню колективного малюнка " Світ очима дітей".

Також малеча навчалася взаємодіяти в колективі у грі з лего"Фортоапарат".

В 2-Б класі було проведено заняття з казкотерапії, адже такий вид арт-терапії дозволяє дитині вступити у боротьбу зі своїми страхами, комплексами, негативними рисами характеру, а потім вийти з неї переможцем.

Окрім цього, було застосовано ізотерапію. Коли дитина малює з метою проявити свої емоції, не варто ставити якихось правил. Варто від ... Читати далі »

Переглядів: 78 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-16

Для учнів 7-Б класу було проведено заняття з іпотерапії (малювання пальчиками). Як відомо, метою цієї арт-техніки є не навчити дитину малювати чи ліпити, а допомогти впоратися з проблемами, почати виражати власні почуття. На основі виробів, що створює дитина, ми можемо краще зрозуміти переживання дитини, природу її емоційного стану.

#HealthySchools ... Читати далі »

Переглядів: 69 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-16

"В одній миттєвості я бачу вічність,
А величезний світ - в зерні піску." (Уїльям Блейк)

В рамках Хеппі Челенджу для учнів 5-Б класу було проведено цікавезну арт-терапію Sandplay.

Ця діяльність орієнтована на те, щоб допомогти:
- розвинути позитивну Я-концепцію;
- стати відповідальнішою в своїх діях і вчинках;
- виробити здібність до самосприйняття;
- більшою мірою покладатися на саму себе;
- оволодіти відчуттям контролю;
- розвинути сензитивність до процесу подолання труднощів;
- корегувати самооцінку і знайти віру в себе.

В процесі проведення виділяють три стадії гри з піском: хаос (пересипання піску з рук в руки), боротьба і вирішення конфлікту (черепашки, рибки, серце).

Мета такої терапії – дати дитині можливість бути самою собою.

Учні 5-Б класу навчаються в кабінеті хімії, саме тому для підняття настрою малечі було розвішано плакати з хі ... Читати далі »

Переглядів: 68 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-16

Для учнів 3-А та 3-Б класу протягом третього тижня Челенджу було проведено кілька цікавих активностей з застосуванням арт-терапевтичних технік.

От наприклад, для учнів 3-А класу було проведено ритмотерапію (одну із форм музикотерапії), що має неабиякий позитивний вплив на дітлахів.

Учні 3-Б класу занурилися в атмосферу лялько- та ігротерапії.

Було неймовірно цікаво!

#HealthySchools ... Читати далі »

Переглядів: 81 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-16

В рамках Хеппі Челенджу від Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів було проведено цікавезні активності для учнів 4-А та 4-Б класів.

Арт- терапія — це спроба серйозно поставитися до себе й знайти творчий шлях до гармонії. Учні 4-А класу займались плетінням. Це заняття дало можливості для експерименту, образного мислення, концентрації уваги і виплеснути свої емоції.

Окрім цього, дітлахи мали змогу визначити власний настрій і закріпити його на відповідній фігурці настрою.

Учні 4-Б класу займалися рукоділлям "Плетіння", що заспокоює, допомагає віднайти душевну гармон ... Читати далі »

Переглядів: 71 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-16

Друзі, протягом тижня 3 - Мистецтво емоцій (присвячений темі емоцій та арт-терапії) в ЗОШ І-ІІІ ст. с.Липини відбувалося багато різноманітних активностей та занять з арт-терапії.

Арт-терапія - це дослівно “лікування мистецтвом”, тобто психологічна практика, яка дозволяє виплеснути емоції через заняття мистецтвом.

Отож, для учнів 1-А класу було проведено урок з елементами ізотерапії "Моя країна - Україна!", де дітлахи малювали українську символіку.

А учні 1-Б класу на занятті з арт-терапії висловили, через намальовану власноруч медальку, своє бажання бути переможцями та бути першими у будь-яких починаннях.

А ще діти із задоволенням розфарбовували писанки кольоровими олівцями та фломастерами.

... Читати далі »

Переглядів: 73 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-16

Друзі, сьогодні у нас відбувся майстер-клас, на якому ми малювали в техніці Зентангл. Що ж таке Зентангл, мабуть, запитаєте ви?

ЗЕНТАНГЛ (від zen – врівноваженість, спокій і rectangle – прямокутник) - поєднання медитації та малювання на квадратах 9х9 см. У квадрат поміщається який-небудь малюнок або він ділиться на сегменти, які заповнюються однотипними елементами (крапочками, кружечками, ромбиками, на що вистачить фантазії). Зентангл допомагає розвинути концентрацію, сприяє психологічному розвантаженню, покращує зорову координацію і дрібну моторику, розвиває творчі здібності та креативність.

Отож, Зентангл є однією з практик арт-терапії, що має на меті розслаблення та заспокоєння.</div>
<div class=

Переглядів: 80 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-16

Сьогодні в рамках Хеппі Челенджу учні нашої школи поділилися малюнками, де зобразили те, що викликає у них позитивні емоції, таким чином ми вкотре скористалися цілющою силою ізотерапії! Також дітлахи написали, чому зображене викликає у них стан щастя.

Хтось намалював найріднішу матусю, інші - літній відпочинок/ ролики/ домашніх улюбленців/ малинку і т.д.
Друзі, а чи знали ви, дослідники стверджують, що люди, які позитивно сприймають світ, мають тенденцію до нижчого тиску, менше схильні до розвитку серцевих захворювань, краще контролюють вагу, у них здоровіший рівень цукру в крові.

#HealthySchools ... Читати далі »

Переглядів: 74 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-16

«Завдяки казці дитина пізнає світ не лише розумом, а й серцем» (В. Сухомлинський)

Друзі, в рамках Хеппі Челенджу від Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів учні нашої школи підготували чудові ілюстрації до своїх улюблених казок.

Ну скажіть, хто з нас не любить казки? Таких людей, мабуть, не існує. Казки настільки увійшли в наше життя, що, по суті, стали його відображенням. Лише чарівні історії завжди закінчуються хепі-ендом. Ось саме цей позитив, який грамотно оформлений у метод — казкотерапія, здатний допомогти дітям і навіть дорослим позбутися страхів та комплексів.

... Читати далі »

Переглядів: 75 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-16