Із самого народження кожного з нас оточують кольори, що виявляють вплив на організм, нервову систему та психіку. Колір значно впливає на нас: притягує нас і до нас, викликає різноманітні емоції, зумовлює раптові почуття і навіть фізіологічні реакції, від припливу крові до почуття холоду. Колір може навіть лікувати. Наприклад, біль знімають відтінки блакитного. А сил надає помаранчевий. Зелений заспокоює. Недарма ми так намагаємось хоча б не на довго вирватись із міста - ближче до природи і її зеленого кольору.

Отож, в рамках Хеппі Челенджу від @HealthySchools_ua з метою позитивного впливу на психічний та фізіологічний стан наших школярів, ми організували кольорові дні, коли дітлахи відвідували школу в одязі відповідного кольору.

... Читати далі »

Переглядів: 76 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-13

Друзі, поспішаємо з вами поділитися крутезною новиною! Наші учні взяли участь у квесті «Urban Jungle і Мавка» від Волинська обласна бібліотека для юнацтва.

Даний захід нагадує нам про дуже дієву терапію - бібліотерапію (це лікування словом, книгою).

Будь-якому пацієнту, і дорослому і дитині, потрібні книги, сповнені глибокої віри в життя, які пробуджують оптимізм, відволікають від сумних думок, важких переживань, книги, які позбавляють від депресії, слабкості, бездіяльності, а саме такими є твори Лесі Українки, що викликають у дітей позитивні емоції.

Друзі, а чи знали ви, що книга н ... Читати далі »

Переглядів: 87 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-13

Друзі, чи знали ви, що глина – це один із способів, що допомагає зближувати дітей з їхніми почуттями. Вона є своєрідним містком між тим, що приховано в підсвідомості і тим, що ми усвідомлюємо, вона допомагає трансформувати почуття, дозволяє відпрацювати практично будь-яку проблему. Рухи тіла при роботі з глиною мають можливість для невербальної комунікації, допомагають виражати емоції, звільнитися від емоційної напруги. Завдяки цим чудодійним властивостям робота з глиною займає важливе місце серед різновидів арт-терапій.

В нашій школі є багато дітлахів, які відвідують гуртки ліпки з цього матеріалу і ми усвідомлюємо, який чудовий ефект це дає. А для популяризації арт-терапії з глини, ми організували виставку виробів. 

... Читати далі »

Переглядів: 69 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-03-13