2:14 PM
Мандрівний табір Європейської молоді «Назустріч Європі! Інклюзія та толерантність»

Хочемо поділитися з вами результатами програми, до якої ми нещодавно долучилися. House of Europe (“Дім Європи”) — програма, що фінансується Європейським Союзом, створена для підтримки професійного та творчого обміну між українцями та їхніми колегами в країнах ЄС та Великій Британії. Програма фокусується на культурі та креативному секторі, освіті, медицині, соціальному підприємництві, медіа та роботі з молоддю. Команда House of Europe підтримує творчу співпрацю та копродукції між українськими організаціями та їхніми партнерами з ЄС і Великої Британії, фінансує розвиток культурної інфраструктури та програм для молоді. Також проводидять молодіжні табори та влаштовують обмін студентами між університетами в межах України.  
25-29 жовтня 2021 року на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки був реалізований проєкт House of Europe – програма, що фінансується Європейським Союзом. Учні Липинського ліцею, Сирота Олександра, Швець Софія та Садура Софія,  мали можливість взяти участь у цій програмі, а саме, стали учасниками  мандрівного табору Європейської молоді «Назустріч Європі! Інклюзія та толерантність». 
Програма тривала в межах п’яти днів, впродовж яких тренери працювали з дітьми, розглядали питання в ігровій формі. В рамках програми поговорили про актуальні питання сучасності, зокрема про поняття інклюзії та толерантності, про булінг — що це та що з ним робити, про людей з інвалідністю та доступність наших містечок для всіх, про гендерну рівність, культурну ідентичність та культурні відмінності, та про інші теми. Також у програмі знайомство з різноманіттям культур та мов Європейського Союзу. 
Під час діяльності табору були запрошені гості – Олів’є Жако (Olivier Jacquot) - радник з питань культури та співробітництва, директор Французького інституту; Матье Радубе (Mathieu Radoubé) – менеджер проєкту європейських програм(Французький інститут в Україні) та Довгань Вікторія - менеджер проєкту Дім Європи(Французький Інститут в Україні).  
Під час перебування в таборі, діти дізнавалися дуже багато нової та мега цікавої інформації. Шляхом застосування інноваційних методик, учасники табору виконували цікаві завдання, всі разом та грали у мобільному застосунку, спеціально розробленому для цього табору.  
По закінчення проєкту, наші учні отримали подарунки на згадку про табір, а також сертифікати про участь!Та найголовніше – безцінний багаж знань та величезний досвід!  
Ми дуже вдячні організаторам, і модератору проєкту доценту кафедри педагогічної та вікової психологіі Оксані Іванашко та координаторам прогами за реалізацію проєкту і таку чудову можливість для розвитку наших учнів! 
#Факультет_психолгії 
 #Волинський_національний_університет_імені_Лесі_Українки

Переглядів: 75 | Додав: lypynyzosh | Рейтинг: 0.0/0