КРІМ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ, СЬОГОДНІ ЩЕ Й ДЕНЬ ҐУДЗИКІВ

«Всесвітній День ґудзиків», відзначається щорічно 16-го листопада.

Воно було засновано американською організацією National Button Society, започаткованою в 1938-му році, ще в XX столітті.

Завдяки старанню майстрів, у світовій практиці такий виріб, як ґудзик давно став предметом колекціонування, а деякі унікальні екземпляри, навіть музейними експонатами. Досить великі зібрання ґудзиків найрізноманітніших зразків є у музеях Швеції, США, Польщі та Чехії.

Одна з найбільших приватних колекцій, вважають, належить американцю Стівенсу, що проживає в містечку Бішопвіль (штат Південна Кароліна). Свою колекцію він почав збирати ще в 1983-му році. За іншими даними, найзначнішу колекцію ґудзиків у світі (близько 100.000 примірників) зібрали в іншому американському місті – Нью-Джерсі. У Швеції, наприклад, основу колекції застібок в Стокгольмському музеї склав переданий одним з місцев ... Читати далі »

Переглядів: 65 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-11-16

Ми зробили добру справу. Наші дітки намалювали малюночки та написали листи одиноким літнім людям, які перебувають в Луцькому геріатричному пансіонаті, що знаходиться по вул. Теремнівській, 70. 

Своїм прикладом ми хочемо показати, що для добрих справ не потрібні особливі дні. Своєю увагою ми показуємо свою любов та доброту свого серця, які так необхідні тим, хто знає що таке самотність.

#Деньдобра

Більше фотоматеріалів на нашій офіційній сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/groups/zoshlypyny

... Читати далі »

Переглядів: 67 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-11-16

Міжнародний день толерантності — свято, яке відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, сексуальної орієнтації, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.

Свято покликане шанувати рівність всіх людей, не залежно від походження, кольору шкіри, етносу, національності, релігійних вподобань, гендерної ідентичності чи світогляду.

Здатність терпимо і з розумінням ставитись до інакшості оточуючих, це невід'ємна складова сучасного життя та умова органічного співіснування різних людей в одному суспільстві. Адже кожен із нас унікальний.

У цей день як ніколи актуальним є гасло «Усі різні ‒ усі рівні», яке вже давно стало символом толеран ... Читати далі »

Переглядів: 64 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-11-16