10:11 AM
Урок про здорове харчування (Інформатика)

На уроці інформатики розмовляти про здорове харчування теж можливо! Отож, в рамках Фуд челенджу від @Healthy_Schools_ua вчитель інформатики Іванна Володимирівна Харитонюк провела для учнів 6-А та 6-Б класів заняття на тему "Тарілка здорового харчування в Карті знань. Редактори карт знань", де працювали за комп’ютерами в програмі FreeMind та розробили «Дитячу тарілку здорового харчування», рекомендації щодо ведення здорового способу життя.

Мета уроку:
навчальна: розглянути призначення редактора карт знань, алгоритм побудова інформаційних моделей на тему здорового харчування в редакторі карт знань; навчитися структурувати відомості зы здорового харчування з використанням карт знань, створювати карти знань;
розвивальна: сприяти всебічному розвитку особистості; розвивати практичні вміння та навички учнів щодо вибору продуктів, наочного представлення інформації за допомогою комп’ютера, продовжувати розвивати в учнів логічне мислення, науковий світогляд на основі відомостей про використання карт знань;
виховна: виховувати інформаційно-освічену людину, свідоме ставлення до формування інформаційної та комунікативної компетенції, свідоме ставлення до вибору продуктів харчування.

На уроці використовували демонстраційний матеріал, презентація «Тарілка здорового харчування», також використовувала роздатковий матеріал.

Відгуки учнів на уроці: "Пригадали як працювати в програмі, ознайомилися з та рекомендації щодо ведення здорового способу життя. Намагайтесь споживати корисні продукти з усіх груп щодня: овочі та бобові, фрукти та ягоди, цільні злаки, рибу, м’ясо, яйця, корисні жири, молочні та кисломолочні продукти.".

Переглядів: 75 | Додав: lypynyzosh | Рейтинг: 0.0/0