10:09 AM
Урок про здорове харчування

Друзі, одним із обов'язкових завдань Фуд челенджу від @Healthy_Schools_ua було провести урок про здорове харчування, інтегрований в постійну навчальну дисципліну, ми провели кілька таких уроків.

Олександром Олександровичем Комендою було проведено чотири уроки з основ здоров'я для учнів 8-А, 8-Б, 6-А та 6-Б класів на тему "Основи безпеки харчування. Раціональне харчування.", метою якого було ознайомити дітей з правилами здорового харчування; навчитись навичок розрахунку індивідуального добового раціону з ІМТ(індексом маси тіла); ознайомитись із основними поживними речовинами харчування та з їхніми джерелами; ознайомитись із можливими хворобами, пов'язаними з неправильним харчуванням; навчитись правильно вибирати здорові продукти харчування.

Протягом уроку вчитель розповів дітям про здорове харчування, енергетичну цінність харчових продуктів. Було розглянуто продукти, до складу яких входять білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини, макро- та мікроелементи, вітаміни різних груп, вода.

Урок містив відеоролик, презентацію з надбудовами (ребуси, інтерактивні завдання з переміщення елементів, вибором слів, побудов виразів, сортування, кросворди). Учні також виконували практичне завдання з вирахуванням калорійності щоденного харчування відповідно до їхньої вікової норм. Також, учні вираховували ІМТ індивідуально у зошитах.

Дітлахи лишилися в захваті від такого цікавого та пізнавального уроку! Ось наприклад, кілька відгуків учнів:
"На цьому уроці я дізнався дуже багато цікавої інформації. Дізнався як правильно розподіляти калорії в день, які продукти варто їсти протягом дня, а також я дізнався калорійність деяких продуктів.", "На цьому уроці я дізналася безліч нового. Наприклад: рахувати калорії, дізналася в яких продуктах є білки, жири, вуглеводи тощо. Я думаю, що такі уроки потрібно проводити частіше, тому що це дуже корисно та інформативно. Я б з задоволенням ще відвідала такі уроки!".

Переглядів: 75 | Додав: lypynyzosh | Рейтинг: 0.0/0