5:37 PM
День українського кіно

«...Не май зла сину. Ні на них, ні тим більше, на світ. Я знаю, це важко, але спробуй не озлобитися. Світ добрий, але кожній людині випадає своя путь... часами трудна... інколи навіть дуже...»

@ Василь Стус

Завтра українці відзначатимуть День українського кіно. А сьогодні в нашій школі відбувся кіноперегляд фільму «Заборонений» - біографічна драма про життя поета Василя Стуса. Фільм переглянули 9, 10 та 11 класи.

Хто ж такий Василь Стус?

Василь Стус – видатний український поет XX століття, борець за незалежність України. Він був одним з найактивніших представників українського дисидентського руху. Лауреат Державної премії ім. Т. Шевченка (1991), Герой України (2005, посмертно).

А знаєте хто такі дисиденти?

Це політичні інакодумці, це люди, політичні погляди яких істотно розходяться з офіційно встановленими в країні, де вони живуть.

Василь Стус за власні переконання щодо необхідності збереження й розвитку української культури зазнав репресій з боку радянської влади, його творчість була заборонена та частково знищена, а він сам був засуджений до тривалого перебування в місцях позбавлення волі, де й загинув.

Деякі цікаві факти про фільм «Заборонений»:

*Бюджет фільму: 38 млн. грн.

*Фільм знімали 4 місяці.

Переглядів: 95 | Додав: filnatand | Рейтинг: 0.0/0