На уроці інформатики розмовляти про здорове харчування теж можливо! Отож, в рамках Фуд челенджу від @Healthy_Schools_ua вчитель інформатики Іванна Володимирівна Харитонюк провела для учнів 6-А та 6-Б класів заняття на тему "Тарілка здорового харчування в Карті знань. Редактори карт знань", де працювали за комп’ютерами в програмі FreeMind та розробили «Дитячу тарілку здорового харчування», рекомендації щодо ведення здорового способу життя.

Мета уроку:
навчальна: розглянути призначення редактора карт знань, алгоритм побудова інформаційних моделей на тему здорового харчування в редакторі карт знань; навчитися структурувати відомості зы здорового харчування з використанням карт знань, створювати карти знань;
розвивальна: сприяти всебічному розвитку особистості; розвивати практичні вміння та навички учнів щодо вибору продуктів, наочного представлення інф ... Читати далі »

Переглядів: 74 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-05-25

Що ж, друзі, Фуд челендж добігає кінця, тому ми провели фінальне опитування школярів (4-11 класи).

Порівнявши початкове та фінальне опитування ми дізналися, що:
значна кількість наших учнів почали кожного дня снідати вранці (хоча й до того відсоток тих, хто снідає, був досить високий). Це свідчить про те, що завдяки Фуд челенджу зросла свідомість дітей і батьків з питання здорового харчування;
ще більше учнів почали кожного дня або кілька разів на тиждень їсти овочі, а кількість тих, хто часто в раціоні має солодощі, зменшилася;
майже усі учні відповіли, що вміють готувати, так як і в початковому опитуванні. І це дуже крутооо! Тішимося, що наші учні такі умільці!
майже усі опитані відповіли, що знають головні принципи здорового харчування, а й навіть можуть назвати, які продукти багаті на білки, які на жири, а які - на вуглеводи;
95% учнів відповіли, що в школі та вдома учням розповідають про здорове харчування і в цій сфері вони досить так ... Читати далі »

Переглядів: 65 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-05-25

В рамках Фуд челенджу від @Healthy_Schools_ua вчитель ЗОШ І-ІІІ ст. с.Липини Софія Лерівна Гварамія провела уроки для учнів 6-А та 6-Б класів на тему "Здоровий спосіб життя", інтегрований в таку постійну навчальну дисципліну як англійська мова.

Мета уроку:
практична - навчити учнів розповідати про здоровий спосіб життя; удосконалити монологічне та діалогічне мовлення учнів;
розвиваюча - розвивати пам'ять, логічне мислення, увагу; розвиток навичок читання, говоріння, аудіювання та письма;
освітня - ознайомити учнів зі правилами здорового способу життя; стимулювати комунікативно-пізнавальну діяльність дітей та бажання учнів спілкуватися англійською мовою;
виховна - виховувати культуру спілкування, формувати бажання вести правильний спосіб життя.

На уроці обговорили, що таке здорове харчування. З переліку продуктів визначали, що корисно їсти ... Читати далі »

Переглядів: 74 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-05-25

Друзі, одним із обов'язкових завдань Фуд челенджу від @Healthy_Schools_ua було провести урок про здорове харчування, інтегрований в постійну навчальну дисципліну, ми провели кілька таких уроків.

Олександром Олександровичем Комендою було проведено чотири уроки з основ здоров'я для учнів 8-А, 8-Б, 6-А та 6-Б класів на тему "Основи безпеки харчування. Раціональне харчування.", метою якого було ознайомити дітей з правилами здорового харчування; навчитись навичок розрахунку індивідуального добового раціону з ІМТ(індексом маси тіла); ознайомитись із основними поживними речовинами харчування та з їхніми джерелами; ознайомитись із можливими хворобами, пов'язаними з неправильним харчуванням; навчитись правильно вибирати здорові продукти харчування.

Протягом уроку вчитель розповів дітям про здорове харчування, енергетичну цінність харчових продуктів. Було розгляну ... Читати далі »

Переглядів: 76 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-05-25

Ось і добігає кінця Фуд челендж від @Healthy_Schools_ua!
Сьогодні ми підготували healthy-значки для наших школярів! Дітлахи діставали з чарівної скриньки значок з зображенням певного фрукту чи ягоди, яку має протягом дня з'їсти!

Переглядів: 67 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2021-05-25