Переглядів: 89 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2020-08-30

Переглядів: 87 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2020-08-30

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов презентував затверджені МОЗ правила та рекомендації щодо організації навчального процесу на період карантину.

«МОЗ має на меті зробити навчання дітей максимально безпечним та комфортним. Для різних класів та груп рекомендовано встановити різний час початку занять та перерв. Різниця може складати буквально 15 хвилин, але це вже зменшить ризик інфікування», — зазначив Максим Степанов.

Очільник міністерства наголосив, що 1 вересня навчальний процес почнеться в усіх регіонах, окрім адміністративно-територіальних одиниць з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки.

За рекомендаціями МОЗ, усі навчальні заклади повинні бути забезпечені достатньою кількістю безконтактних т ... Читати далі »

Переглядів: 86 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2020-08-30

Постанова МОЗ №50 від 22.08.2020 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»

Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID-I9)

Відповідно до статті 40 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», на виконання пункту 17 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постановляю:

  1. Затвердити протиепідемічні заходи у закладах освіти на період карантину у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби (COVID- ... Читати далі »
Переглядів: 124 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2020-08-30

Освітні заклади мають повністю перейти на дистанційну форму навчання у регіонах із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. В інших районах за рішенням адміністрації навчального закладу може застосовуватися змішана форма навчання. Про це заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час щоденного брифінгу МОЗ, 30 серпня.

«Освітні заклади мають перейти на дистанційну форму навчання у регіонах із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки. Рішення про змішану форму навчання приймається на рівні адміністрації навчального закладу. Ми знайшли оптимальний баланс між процесом навчання та створенням безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу, і я завдячую працівникам навчальних закладів за порозуміння. За те, що пильнуватимуть, зокрема, стан здоров’я учнів», – зазначив ... Читати далі »

Переглядів: 213 | Додав: lypynyzosh | Дата: 2020-08-30