10:21 AM
Майстер-клас з карвінгу

Карвінг — мистецтво художнього різьблення по овочах і фруктах, що зародилось багато років тому на Сході, й за тисячі років стало частиною національних традицій.

Друзі, 1 червня викладачі та студенти Фахового коледжу технологій, бізнесу та права ВНУ імені Лесі Українки організували цікавезний майстер-клас з карвінгу! Учасники гуртка «Творча майстерня» під керівництвом @varchenko_natasha відвідали цю чудову подію та отримали масу незабутніх емоцій!

Друзі, а чи знали ви, що мистецтво фігурної різьби на фруктах і овочах прийшло в Європу з Азії. Але до цих пір не ясно, хто першим відкрив карвінг. Хоча існує легенда: після проведеного фестивалю Лойкратхонг в Таїланді у XII ст. королю так сподобалася представлена чаша з вирізаними з овочів і фруктів фігурками пташки і квітки, що він побажав, щоб кожна жінка вміла таке робити. Після цього карвінг поширився на Схід, а прикрашати таким чином стіл і страви стало традицією.
З часом мистецтво фігурної різьби на фруктах і овочах почало розвиватися і в країнах Європи. Але такого визнання, як в Китаї і Таїланді, карвінг тут не отримав. Швидше за все, це обумовлено тим, що в країнах Азії переважають страви з овочів і фруктів, тому, щоб хоч якось урізноманітнити стіл, люди вдавалися до таких хитрощів як карвінг. В Європі ж страви були значно різноманітніші, тому прикрашати стіл вирізаними фігурками з овочів і фруктів почали лише з розвитком ресторанної галузі.

Переглядів: 91 | Додав: lypynyzosh | Рейтинг: 0.0/0