4:32 PM
1 грудня –День толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД

Щороку 1 грудня, згідно з рішенням ВООЗ та Генеральної Асамблеї ООН, у всьому світі відзначають День протидії ВІЛ. Цей день започаткували ще у 1988 році. Хоча з того часу вже минуло понад 30 років, проблема боротьби з поширенням ВІЛ інфекції /СНІДу залишається для багатьох країн світу досить актуальною.

День протидії ВІЛ – це можливість дізнатися про факти щодо поширення ВІЛ-інфекції, а також це ще одна нагода привернути увагу громадян до проблем ВІЛ-інфікованих, замислитись над тим, як запобігти поширенню хвороби та згадати про важливість вчасного виявлення цього захворювання.

Особливість ВІЛ-інфекції полягає в тому, що це захворювання може роками не проявлятись жодними клінічними симптомами, а пізнє звернення до лікаря значно зменшує вірогідність збереження здоров’я та продовження повноцінного життя ВІЛ-інфікованої людини. Тому для кожної людини дуже важливо пройти обстеження на захворювання.

За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилися. Водночас, за оцінкою ВООЗ/ЮНЕЙДС, Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ серед країн центральної Європи та Східної Азії.

Станом на вересень 2021 року в Україні офіційно зареєстровано 1 221 новий випадок ВІЛ-інфекції, у 332 пацієнтів діагностовано СНІД, а 159 людей від нього померли. Тож в Україні питання протидії ВІЛ-інфекції є одним з пріоритетних напрямів державної політики у сфері охорони здоров’я і соціального розвитку та предметом міжнародних зобов’язань.

Традиційним символом цього дня є Червона стрічка, яку вигадав художник Франк Мур. У 1991 році цей символ використали вперше. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

Сьогодні у 6 класі була проведена інформаційа година спілкування, яка була спрямована на виховання толерантного ставлення до хворих на ВІЛ/СНІД. 

В ході бесіди ми розглянули що таке ВІЛ та СНІД, які симптоми та шляхи передачі. Також ми переглянули соціальний відеоролик задля того аби показати дітям що відчуває людина, яка має ВІЛ позитивний статус та як таких людей сприймає оточення. 

На заключення уроку, ми провели вікторину, в ході якої повторили вивчений матеріал та створили дерево, яке є символом прийняття ВІЛ позитивних людей та символом боротьби за життя!

Друзі, не забувайте про профілактику та бережіть своє здоров’я!

 

Piccy.info - Free Image Hosting Piccy.info - Free Image Hosting Piccy.info - Free Image Hosting Piccy.info - Free Image Hosting Piccy.info - Free Image Hosting

Переглядів: 70 | Додав: lypynyzosh | Рейтинг: 0.0/0